Page Loader

Over NTRK

About Us

Waarom kiezen voor een NTRK erkend bedrijf?

Waarom is het NTRK er?

Het Nederlands Telefoon Reparatie Keurmerk (NTRK) is opgericht vanwege de grote hoeveelheid aan malafide telefoon reparatie winkels die tegenwoordig zowel on- als offline in Nederland opereren. Hierbij zijn er meerdere soorten problemen. Zij zijn bijvoorbeeld niet capabel genoeg om ook daadwerkelijk goede reparaties aan een telefoon uit te voeren, maar vragen vaak wel de volledige prijs hiervoor. Daarom is er een noodzaak ontstaan om het koren van het kaf te kunnen scheiden.

De groeiende markt

Lang niet al deze malafide reparateurs zijn er bewust op uit om hun klanten op te lichten. Smartphones en tablets zijn steeds ingewikkeldere apparaten en vragen daarom ook om steeds meer gedetailleerde kennis. Deze kennis is helaas niet altijd aanwezig bij een reparateur. Hierdoor betaal je soms als klant teveel geld voor een slechte reparatie, terwijl dit dus niet de intentie van de reparateur is geweest. Ook gebruiken sommige reparateurs bij het vervangen van onderdelen steeds vaker slechte imitatie-onderdelen om de kosten te drukken. Vaak zijn deze onderdelen echter van mindere kwaliteit waardoor een telefoon over de langere termijn mogelijk vaker gerepareerd dient te worden.

Wat valt hieraan te doen?

Een slechte reparatie hoeft zeker niet altijd met een kwade intentie te gebeuren. Ook voor jou als reparateur is dit vervelend. Je wilt immers een goede service naar uw klant toe bieden. Dit vergroot alleen nog maar de noodzaak om een keurmerk te hebben waarbij er een garantie gegeven kan worden dat de reparateur in kwestie niet alleen goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op smartphone- en tabletgebied, maar deze ook adequaat kan toepassen. Verder dient er een garantie te zijn dat ook daadwerkelijk kwalitatieve onderdelen gebruikt worden die horen bij het merk van jouw telefoon.

Wat is de functie van het NTRK?

Het NTRK is bedoeld voor telefoon reparateurs die zich bij ons aangesloten hebben, voor de zakelijke en particuliere klanten van deze reparateurs en voor de leveranciers die onderdelen leveren aan telefoon reparateurs. Hierbij wil NTRK graag functioneren als een verbindende factor en ervoor zorgen dat zowel reparateur als klant goed geïnformeerd blijven. Het draait hier niet om bindende adviezen vanuit NTRK, maar vooral om de eigen verantwoording en uniekheid van de individuele bedrijven die bij ons aangesloten zijn. Daarbij kunnen zowel reparateurs, klanten, en leveranciers bij ons terecht. Wij willen functioneren als een professionele belangenbehartiger, waar men terecht kan voor specifieke informatie omtrent de telefoon reparatie markt en verdere diensten die individuele bedrijfsvoeringen ondersteunen.