Audio IC reparatie iPhone 7? Dit is waar je op moet letten!
De adviesprijs voor een Audio IC reparatie iPhone 7 is 139 euro.
De iPhone 7 is alweer even op de markt, maar er is een probleem die akelig vaak voor komt bij de iPhone 7. Het betreft een defect aan de audio functies, de audio is een essentieel onderdeel van elke telefoon en dient zo snel mogelijk te worden gerepareerd.
Belangrijk hierbij is dat de reparatie goed wordt uitgevoerd, met 1 jaar garantie
Er zijn tal van telefoon reparatie bedrijven die niet beschikken over de juiste expertise, maar zich alsnog wagen aan de Audio IC reparatie.
Om er zeker van te zijn dat je als consument hier NIET de dupe van wordt heeft het Telefoon Reparatie Keurmerk hieronder een aantal punten genoemd waar je rekening mee moet houden.
Laat de Audio IC reparatie NIET UITVOEREN als de reparateur één van onderstaande punten aangeeft:
- Bijkomende schade bij het uitvoeren van de reparatie valt onder eigen risico van de klant.
- De reparatie wordt uitgevoerd zonder garantie.
- De audio IC wordt alleen heet gemaakt (waardoor het probleem op korte termijn weer terugkeert).
- Er is een kans dat je iPhone niet meer bruikbaar is indien de reparatie niet geslaagd is.
De reparateur zal het aantrekkelijk voor je proberen te maken door een veel lager tarief te hanteren dan een professional, in dit geval is goedkoop bijna altijd duurkoop.
Hoe herken ik een audio IC probleem?
Wanneer jij één of meerdere van de onderstaande klachten herkent, heb je te maken met problemen rondom de audio IC van je iPhone.
- Bellers kunnen jou niet horen
- Voice memo’s doen het niet
- Video’s en Facetime worden zonder geluid opgenomen
- Siri kan jou niet horen
- Speakerfunctie is grijs
- Het opstarten van de iPhone duurt erg lang en blijft hangen op Apple logo
Het probleem zit in het audio IC C12 pad
De genoemde audio IC problemen zijn allemaal problemen die te maken hebben met je moederbord. Op je moederbord bevindt zich de audio IC en een ''pad'' is losgekomen van het moederbord. Bovendien blijkt dat dit probleem zich vooral voordoet bij het C12 pad. Het C12 pad is een onderdeel van het moederbord dat de connectie van de master kloklijn met de IC (integrated circuit) chip maakt. C12 gaat in dit geval wat losser zitten en zal zich uiteindelijk helemaal losmaken van zijn basis, met bovenstaande problemen als gevolg.
Hetzelfde probleem met iPhone 6/ 6 Plus?
Soortgelijke problemen zijn ook ondervonden bij de iPhone 6/ 6 Plus. Ook hier was de oorzaak terug te voeren naar het moederbord. iPhone 6 leidde onder het zogenaamde “touch disease”. Hierbij is het M1 pad, dat zich onder de touch IC chip bevindt die zich losmaakt van het moederbord. Dit kwam doordat dit moederbord erg buigzaam was en ook vaak werd gebogen in het dagelijks gebruik. Denk hierbij aan telefoons die in broekzakken worden gedaan, enzovoorts. De iPhone 6/ 6 Plus heeft een vrij grote behuizing voor een relatief klein moederbord. Als gevolg daarvan zat het moederbord niet erg strak en was het een kwestie van tijd voordat één en ander los kwam te zitten. Het M1 pad dat zich onder de touch chip bevindt was de zwakke schakel in de iPhone 6/ 6 Plus en het lijkt erop dat de geschiedenis zich herhaalt in de iPhone 7/ 7 Plus.
De zwakke plek in deze modellen wordt “de breuklijn” genoemd. Deze kan beide randen van het moederboard aantasten, langs een open plek in de buurt van de audio IC- en baseband IC. De breuklijn werkt als een springplank waar kinderen continue op staan te springen. Op een gegeven moment zal een specifiek deel van deze springplank kleine scheurtjes laten zijn. Deze specifieke plek wordt de breuklijn genoemd. Deze scheurtjes zullen door de tijd heen groter worden. Op de iPhone 7/ 7 Plus bevindt de Audio IC chip zich direct naast deze breuklijn. Wanneer de breuklijn groter wordt, zal deze gesoldeerde vierkant chip los komen te zitten.
Waarom C12?
Telefoons worden veel gebruikt, aangeraakt, verplaatst, enzovoorts. Door deze bewegingen komt de gesoldeerde audio IC steeds losser te zitten. Vergelijk het met een minuscule kleine paperclip die telkens weer een beetje heen en weer wordt gebogen. Waarom wordt de C12 chip wel aangetast, maar niet de A12? Dit is simpel te beredeneren. De C12 chip is de enige chip die een rechtstreekse lijn heeft met de eerdergenoemde breuklijn. En door de continue belasting op de telefoon zullen dus alleen daar de problemen ontstaan, totdat de chip zich volledig heeft losgekoppeld van je moederbord en je voor een uitdaging staat om het op te lossen.
Moederbord reparatie iPhone 7
Net als bij de “touch disease” van de iPhone 6 bestaat er gelukkig een robuuste en permanente oplossing voor het probleem. Als lid van NTRK kun je deze moederbord reparatie iPhone 7 prima door onze deskundigen laten uitvoeren. Wat wij bij een audio IC reparatie doen is een nieuwe, stevige draad (jumper) onder de audio IC chip plaatsen. Deze wordt dan gebruikt om de C12 master kloklijn opnieuw te verbinden met de audio IC chip. Hierbij wordt net voldoende speelruimte ingebouwd, zodat de nieuwe constructie beter met de dagelijkse bewegingen om kan gaan. Op deze reparatie rust
1 jaar garantie.
Een andere optie is dat je zelf deze reparatie uitvoert. Hiervoor bieden wij een moederbordreparatie cursus aan, waarbij je alles stap voor stap wordt uitgelegd.